Jonge man bij bos

PTSS test

Heb je in je leven een schokkende gebeurtenis meegemaakt? Heb je sindsdien vaak last van stress, ben je schrikachtig, gespannen? Of heb je andere stressklachten die je voor het trauma niet had? Maak dan de PTSS test. De test toont aan of je mogelijk een posttraumatische stressstoornis hebt. Je kunt de uitslag uitprinten en meenemen naar je huisarts. De huisarts kan jou vervolgens doorverwijzen naar een voor jou geschikte behandelaar.

Wat is de PTSS test?

De PTSS test is de online test van Lentis die door ervaren psychologen met veel zorg is samengesteld. De test geeft geen beslissend antwoord op je vraag ‘heb ik een PTSS’, maar geeft wel een beeld van je huidige situatie en hoe je het beste hulp kunt krijgen.

Wanneer er uit de test komt dat er aanwijzingen zijn dat je een PTSS hebt, zoek dan professionele hulp.  Je hoeft dit niet alleen te doen. Neem contact op met je huisarts. Deze kan jou verder helpen. Samen kunnen jullie kijken of een doorverwijzing naar Lentis wenselijk is.

Wat de uitslag van de test ook is, het is verstandig om contact op te nemen met je huisarts wanneer je vermoed dat je een PTSS hebt. Jij kan je eigen situatie het beste inschatten. Het is altijd goed om hulp te zoeken, ook wanneer je twijfelt. Blijf er niet alleen mee rondlopen, er is hulp.