6347 website-lentis

Uitstellen

Uitstellen, een lastig onderwerp. De één heeft een deadline nodig om tot goede resultaten te komen. De ander stelt uit om vervolgens in zijn of haar opdracht of werk te verzanden. In plaats van een gesprek aan te gaan, te gaan studeren of aan het werk te gaan, stel je het uit. Je gaat heel wat anders doen. Dat heet uitstelgedrag. Problemen stapelen zich op en dat kan veel stress veroorzaken. Dan is uitstellen niet onschuldig meer.

Oorzaken uitstelgedrag

Uitstelgedrag kan ook te maken hebben met onder andere:

Heb je al een tijd lang last van uitstelgedrag en heb je het vermoeden dat je last van één van bovenstaande problemen hebt? Doe dan de zelftest. De test geeft je een duidelijk beeld of je mogelijk last hebt van psychische problemen. Je kan de uitslag van de test uitprinten en meenemen naar je huisarts. De huisarts kan je vervolgens doorverwijzen.

Wat is de zelftest?

De zelftest is een online test van Lentis, die met grote zorgvuldigheid is samengesteld door ervaren psychologen. De uitslag van de test is geen definitieve diagnose, maar geeft een beeld van je huidige toestand. Blijf niet te lang in je eentje met klachten rondlopen, maar neem contact op met je huisarts.

Ook als de test een probleem tegenspreekt, maar jij je toch zorgen maakt over je klachten, adviseren wij je contact op te nemen met de huisarts. De huisarts kan samen met jou kijken wat er aan de hand is en je mogelijk doorverwijzen naar Lentis.

Het is niet gek om contact op te nemen met je huisarts als je kampt met neerslachtige gevoelens. Neem jezelf en jouw klachten serieus en zorg goed voor jezelf. Een depressie is een veel voorkomende stemmingsstoornis in Nederland en doorgaans goed te behandelen.