jongen-in-park-bij-water

Online zelftest agorafobie

Ben jij bang voor plekken of situaties waar je misschien in paniek raakt omdat je niet zomaar weg kunt? Durf jij bijvoorbeeld niet naar de bioscoop, het theater of de supermarkt? Vermijd jij deze plekken zoveel mogelijk? Doe dan onze online zelftest. De test laat je zien of je mogelijk agorafobie hebt.

Wat is de online zelftest?

De online zelftest van Lentis is door ervaren psychologen zorgvuldig samengesteld. De test geeft een beeld van je huidige situatie en hoe je het beste hulp kunt krijgen. De test geeft echter geen beslissend antwoord op je vraag ‘heb ik agorafobie’.

Wanneer er uit de zelftest blijkt dat jij mogelijk agorafobie hebt, zoek dan professionele hulp.  Neem eerst contact op met je huisarts, deze kan jou verder helpen. Probeer niet te wachten met het zoeken van hulp. Hoe langer je wacht, hoe hoger de drempel kan worden om hulp te zoeken. Agorafobie is goed te behandelen. Wij zijn er om je te helpen.

Wat de uitslag van de test ook is, jij kent je eigen situatie het beste.  Als je twijfelt of je last hebt van agorafobie, dan is het altijd goed om naar je huisarts te gaan en je zorgen en klachten te bespreken.