Home Informatie voor verwijzers

Informatie voor verwijzers

Aanmelden bij crisis

Is er sprake van een crisissituatie en 18 jaar of ouder? Verwijzers vanuit de hele provincie Groningen kunnen dag en nacht terecht bij het IHT (Intensive Home Treatment) via 050 522 35 55

Tot 18 jaar? Dan kunt u terecht bij Spoed voor jeugd via 0800 8081. Meer informatie kunt u vinden op de website van Spoed voor jeugd Groningen.

Aanmelden voor ambulante of poliklinische behandeling

Als huisarts (of andere verwijzer) kunt u patiënten digitaal via Zorgdomein doorverwijzen naar Lentis. Na ontvangst van de verwijzing wordt deze gescreend bij onze aanmeldservice. Bij Lentis is de Aanmeldservice het centrale punt voor aanmeldingen, vragen en overleg. U kunt telefonisch vragen stellen over behandelmogelijkheden, actuele wachttijden en aanmeldingen. De Aanmeldservice is bereikbaar op telefoonnummer 050 522 38 83.

Naast Zorgdomein kunt u ook uw patiënt aanmelden via een verwijsbrief naar Lentis Aanmeldservice. Het postadres is:

Lentis Aanmeldservice
Postbus 86
9700 AB Groningen

Het is niet altijd gemakkelijk te bepalen of een verwijzing naar onze POH GGZ dan wel onze Specialistische GGZ nodig is. Voor advies over de doorverwijzing kunt eveneens uw vraag stellen via het formulier onderaan deze pagina. U kunt ook gebruik maken van onze verwijskaart voor hulp bij het indiceren en meer uitleg.

Lees hier meer over onze poliklinische zorg.

Aanmelden voor Wonen

Wilt u een cliënt aanmelden voor één van de afdelingen Wonen in Groningen, Uithuizen, Delfzijl, Winschoten en Stadskanaal? U kunt hiervoor gebruik maken van het volgende aanmeldformulier. Dit ingevulde formulier kunt u sturen naar aanmeldingwonen@lentis.nl. Binnen 2 weken na ontvangst van de aanmelding neemt onze woonzorgconsulent contact met u op. Ook voor vragen aan de woonzorgconsulent kunt u dit e-mailadres gebruiken.

Lees hier meer over Wonen bij Lentis.

Aanmelden voor Langdurige zorg

Wilt u een cliënt aanmelden voor één van onze langdurige zorg afdelingen in Zuidlaren? Wij vragen u daarvoor een verwijsbrief te sturen, voorzien van onder andere een duidelijke beschrijving van de zorgvraag en zorgbehoefte. U kunt dit aanmeldingsformulier gebruiken. Deze kunt u sturen naar ARTsecretariaat@lentis.nl. Uw aanvraag wordt besproken op het het eerstvolgende triageoverleg. In de daaropvolgende week krijgt u telefonisch of per e-mail een reactie van ons.

Bij vragen of behoefte aan overleg over een verwijzing neemt u contact op met het secretariaat ART per bovenstaande e-mailadres of op het telefoonnummer 050-4097419. Zij kunnen u met de juiste persoon in contact brengen.

Lees hier meer over Langdurige zorg bij Lentis.

Jonx

Jonx is onderdeel van Lentis. Jonx helpt kinderen, jongeren en hun ouders bij psychische problemen en volwassenen met autisme. Meer informatie over verwijzingen aan Jonx kunt u vinden op de website van Jonx.

POH GGZ

Lentis voorziet een aantal huisartsen in de regio Groningen van praktijkondersteuning POH GGZ. Een praktijkondersteuner GGZ van Lentis onderscheidt zich onder andere doordat:

  • De medewerker een brede ervaring in de GGZ en een integrale aanpak heeft.
  • De medewerker in dienst is van Lentis waardoor er veel kennis en expertise beschikbaar is.
  • Het opleidingstraject van de medewerker vormgegeven is in samenwerking met de Hanzehogeschool.
  • Lentis continuïteit van zorg en vervanging bij ziekte probeert te regelen.

Heb je vragen of behoefte aan overleg? Neem contact op met:

Secretariaat POH GGZ
Telefoon: 050-522 3175

Bezoekadres:
Hereweg 76, 1e etage
9725 AG Groningen

Hoog-complexe GGZ

Sinds juli 2020 is Lentis betrokken bij de Regionale casuïstiektafel Noord-Nederland. Het doel van deze regiotafel is om betere GGZ te bieden aan mensen met een hoog-complexe zorgvraag. Het gaat om mensen voor wie er geen passend hulpverleningsaanbod is gevonden, ondanks hulp van aanbieders en zorgbemiddeling van de zorgverzekeraar. Lees hier meer over de Regionale casuïstiektafel Noord-Nederland.

Contactformulier voor verwijzers

Naam(Vereist)