‘Goede afspraken, een helder plan en altijd het beste voor de patiënt. Dat is Basis GGZ Lentis.’
POH GGZ Lentis in de praktijk

Basis GGZ Lentis

Bij Lentis vinden we dat psychische klachten altijd een oplossing op maat verdienen. Basis GGZ Lentis is er voor lichte of beperkt complexe klachten, die we zo veel mogelijk in een kortdurend traject behandelen. Basis GGZ is er ook voor ondersteuning bij stabiele chronische klachten, waarbij meer nodig is dan een POH-GGZ kan bieden. Samen met de verwijzer en de patiënt bepalen we hoe de behandeling eruit gaat zien op een laagdrempelige manier. We bespreken hoeveel gesprekken er nodig zijn en wat de patiënt van ons kan verwachten. Goede afspraken, een helder plan en altijd het beste voor de patiënt. Dat is Basis GGZ Lentis.

Behandeling in de Basis GGZ

Basis GGZ Lentis heeft diverse locaties waar overal de kortdurende behandeling centraal staat. We werken vanuit oplossingsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie en EMDR, gecombineerd met online behandelingen. De behandeling wordt zoveel mogelijk op maat gemaakt, aansluitend bij de hulpvraag van patiënt. Patiënten in de regio vinden altijd een locatie van Basis GGZ Lentis in de buurt:

Psycholoog bij u in de praktijk

Wij vinden het belangrijk dichtbij te zijn. Daarom bestaat de mogelijkheid om één van onze goed opgeleide psychologen kosteloos een dagdeel per week in uw praktijk te krijgen. Dit is prettig voor de patiënten, maar ook voor u als verwijzer omdat de lijnen voor overleg kort zijn en u precies weet met wie u te maken hebt. Het ondersteunen van de POH-GGZ behoort ook tot de mogelijkheden. De huisartsen die al een psycholoog van Lentis in de praktijk hebben, ervaren het als zeer prettig. Vraag gerust naar de ervaringen. Voor het gebruik van de kamer betalen wij een vergoeding. Samen met u kunnen we de zorg verbeteren! Informeer naar de mogelijkheden via 050 522 32 98 of per mail: basisggz@lentis.nl.

Portfolio

Bij Basis GGZ Lentis kunt u als verwijzer terecht voor:

  • Ondersteuning (direct, telefonisch, etriage)
  • Diagnostiek van en generalistische behandelvormen voor lichte tot matig-ernstige, niet complexe psychische klachten en aandoeningen
  • Ondersteuning bij stabiele chronische psychiatrische problematiek uitgaande van de kracht van de cliënt

Een combinatie van face-to-face behandelingen met eHealth wordt vaak toegepast, zo vergroten we de regie van de cliënt en kunnen we korter behandelen. We werken samen en delen de regie met partners vooraan in de keten.