Home Lentis Research

Wetenschappelijk onderzoek bij Lentis

Lentis Research

Bij Lentis willen we zorg aanbieden van hoge kwaliteit. Door wetenschappelijk onderzoek te doen, hebben we zicht op wat werkt en wat er nog beter kan in de behandeling. Zo ontwikkelen wij nieuwe behandelingen op basis van behoeften die cliënten aangeven in de zorg. Hierbij zijn cliënten en/of naasten zoveel mogelijk betrokken.

Word je gevraagd om mee te doen aan een onderzoek?

Ben je bij Lentis in zorg? Dan kan je gevraagd worden om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek. Er zijn verschillende redenen om aan onderzoeken mee te doen. Misschien krijg je een innovatieve behandeling aangeboden, waar je mogelijk baat bij kan hebben. Of misschien levert je deelname goede informatie op voor de toekomst. Uiteraard beslis je altijd zelf of je mee doet aan een onderzoek. Niet deelnemen heeft nooit invloed op je behandeling.

Als je meedoet aan wetenschappelijk onderzoek, word je goed geïnformeerd. Je behandelaar en de onderzoeker(s) nemen daar de tijd voor door zowel mondeling als schriftelijk informatie te geven. Zo staat er in de schriftelijke informatie bijvoorbeeld ook welke rechten je hebt, welke voordelen er zijn en of er eventuele risico’s zijn aan je deelname.

Bij onze wetenschappelijke onderzoeken werken wij regelmatig samen met UMC’s, universiteiten en andere GGz-instellingen zowel regionaal, landelijk als internationaal.