boekentips

Boekenplank

Behandelaren van Lentis hebben een aantal boekentips voor je op een rij gezet. Misschien helpt het je op weg?

Je gevoel de baas, D. Greenberger & C. Padesky

Je gevoel de baas is een praktische handleiding voor mensen die zich depressief, angstig of schuldig voelen. Het is een werkboek dat handvatten en strategieën biedt om beter met problemen om te gaan. Het is een behulpzaam boek ook voor mensen met een tekort aan zelfvertrouwen, met eetstoornissen of relatieproblemen.

Je gevoel de baas
D. Greenberger & C. Padesky, 1999
ISBN 9789026515644

De valstrik van het geluk, Russ Harris

De valstrik van het geluk is een zelfhulpboek. De kennis en vaardigheden worden aangereikt om de ‘val van het geluk’ te leren herkennen en er uit te ontsnappen. Het is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en de psychotherapeutische methode ACT (acceptatie en commitment therapie). De ACT-methode helpt een zinvol leven te leiden waarin je effectief leert om te gaan met tegenslag.

De valstrik van het geluk, Hoe kun je stoppen met worstelen en beginnen met leven
Russ Harris, 2009
ISBN 9789031360857

Handboek voor gezin & opvoeding, huis, relaties, liefde, werk en jezelf, Sjoukje van de Kolk

Het boek is gebaseerd op principes van mindfulness en onthaasting. Het is bedoelt voor mensen die meer rust en aandacht willen voor de dingen die er echt toe doen. Er staan concrete en praktische tips in om in huis, gezin, je relatie of op het werk veranderingen door te voeren. Ze is de drijvende kracht achter ‘simplify your life’. Op grond waarvan maken we keuzes? Waarom streven we naar perfectie of streven we naar meer?

Handboek voor gezin & opvoeding, huis, relaties, liefde, werk en jezelf
Sjoukje van de Kolk, 2011
ISBN: 9789058779328

Geweldloze communicatie, Marshall B. Rosenberg

Het taalgebruik van mensen in conflictsituaties leidt vaak tot een negatieve spiraal waarin irritatie, boosheid, verzet en angst de boventoon voeren. Hoe voorkom je dat conflicten verergeren, hoe werk je aan een oplossing? Deze zaken staan centraal in dit boek.

Geweldloze communicatie
Marshall B. Rosenberg, 2011
ISBN: 9789047703617

Mindfulness in je relatie, geschenken van liefde en intimiteit David Dewulf

David Dewulf probeert je op weg te helpen met inspirerende teksten, concrete voorbeelden en praktische tips naar meer evenwicht en verbondenheid met je partner. Mindfulness nodigt je uit om een niet-oordelende, milde houding in je leven aan te brengen en daardoor jezelf en anderen te accepteren.

Mindfulness in je relatie, geschenken van liefde en intimiteit
David Dewulf, 2011
ISBN: 9789020988888

Leren van de mensen in je leven, Kay Pollak

Hoe vaak komt het niet voor dat we in een situatie terechtkomen waarin de communicatie met een ander mens niet lekker loopt? Deze situaties roepen vaak negatieve gevoelens bij ons op. Kay Pollak beschrijft op een begrijpelijke manier hoe deze alledaagse stress-situaties thuis en op het werk ontstaan en hoe je er beter mee om kunt gaan. Dit boek laat je zien hoe je juist in de omgang met andere mensen jezelf beter kunt leren kennen en hoe je daarvan als mens kunt groeien.

Leren van de mensen in je leven
Kay Pollak, 2008
ISBN: 9789022994030

Het grote deugdenboek, voor ouders en kinderen, L. Kavelin Popov

Dit boek geeft een leidraad voor ouders om het beste in kinderen naar boven te brengen. Het bespreekt 52 deugden die zijn afgeleid uit allerlei verschillende wereldgodsdiensten. Het biedt vijf strategieën aan waar je op kunt letten als ouder. Gebaseerd op een oorspronkelijk Amerikaans Virtues project.

Het grote deugdenboek, voor ouders en kinderen
L. Kavelin Popov, 2004
ISBN: 9789077770016