Home Zelfhulp en preventie Hulp bij een gezonde leefstijl

Hulp bij een gezonde leefstijl

Als je psychische klachten hebt wil je – indien mogelijk – voorkomen dat dit erger wordt. Ook wil je ervoor zorgen dat je kunt omgaan met je psychische aandoening en wil je je situatie, als dat mogelijk is, kunnen verbeteren. Je kunt hier vaak zelf een belangrijke rol in spelen door je leefstijl aan te passen. Leefstijl kan helpen om je geestelijk en lichamelijk gezonder te maken. Onderdelen van je leefstijl zijn bijvoorbeeld voeding, bewegen, slapen, ontspanning en zingeving. 

Bij Lentis kunnen we je helpen om te werken aan een gezond(er) leven. We bieden groepstrainingen aan waarin we samen aan de slag gaan met een gezonde leefstijl voor lichaam en geest. In deze video leggen we uit wat we gaan doen.  

Onderzoek naar de leefstijltraining

Aan de training is onderzoek gekoppeld. Een aanpassing in je leefstijl kan een positief effect hebben op je herstel. Je psychiatrische klachten kunnen verminderen, maar ook kun je lichamelijk gezonder worden of je vermogen om te werken of sociaal deel te nemen vergroten. Lentis doet daar onderzoek naar. Bij deelname ontvang je een waardebon van 50 euro. Daarnaast vergoeden we je reiskosten. In de video leggen we meer uit over het CHAPTER-onderzoek, of lees hier de folder

Waar en wanneer kan ik meedoen?

Hieronder vind je een overzicht van waar de groepstrainingen worden gehouden en wanneer ze starten. Deze informatie passen we regelmatig aan.

Momenteel zijn alle groepen gesloten, maar je kan wel op een wachtlijst gezet worden. Neem hiervoor contact op met chapter@lentis.nl.

Plaats trainingStartdatumAanmeld deadline
Groningen-stad2 november – donderdag 09:30 (wekelijks)Gesloten
Winsum8 november – woensdag 14:30 (wekelijks)Gesloten
Stadskanaal30 november – donderdag 14:00 (wekelijks)Gesloten
Winschoten6 december – woensdag 13:30 (wekelijks)Gesloten
Drachten*27 februari – dinsdag 13:30 (wekelijks) Gesloten
*Alleen voor mensen in behandeling bij ATN

De trainingen vinden plaats op verschillende plekken in Noord-Nederland. Kijk in onderstaande afbeelding voor de trainingslocatie in jouw regio.

Ervaringen van anderen

In deze video vertellen deelnemers hoe ze de training hebben ervaren.  

Contact

Voor vragen of meer informatie kun je je behandelaar vragen of mailen naar chapter@lentis.nl