Home Zelfhulp en preventie Lentis Leefstijl

Lentis Leefstijl

We helpen bij een gezonde leefstijl

Door een gezonde leefstijl, voel je je vaak beter over jezelf. Ook heb je minder last van stress en ben je minder vaak ziek. Als zorgaanbieder en werkgever heeft Lentis leefstijl hoog op de agenda staan voor onze cliënten en medewerkers.

Binnen Lentis hebben we leefstijlcoaches. Zij zetten in op bewustwording en duurzame gedragsverandering. Hierbij focussen we ons vooral op juiste voeding, ontspanning en beweging. We bieden cliënten en medewerkers de kans om op verschillende manieren te werken aan een gezonde leefstijl. Hieronder lees je daar meer over.

Onze initiatieven op het gebied van leefstijl

Bij Lentis verzorgen we onder meer workshops over voeding en ontspanning voor zowel cliënten als medewerkers. Ook bieden we leefstijltrainingen aan. In zo’n training proberen we in kleine stappen oude leefstijlpatronen te doorbreken. Dit doen we onder meer door het delen van kennis en ervaringen van anderen.

Op sportief vlak doet Lentis mee aan verschillende activiteiten, zoals de LentisRide, de 4mijl Try-out op het Dennenoord terrein, de 4Mijl van Groningen en de Socialrun.

Lentis doet ook wetenschappelijk onderzoek naar het effect van een gezonde leefstijl op de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers en cliënten. Lees hier meer over het CHAPTER-onderzoek naar leefstijl.