Steadymood

Stop terugval bij een depressie

Maak jij je zorgen dat je het weer ‘alleen moet doen’ na je behandeling voor je depressie? En twijfel je of dat gaat lukken? Of wil je meer grip op je situatie na afloop van je behandeling? Dan is Steadymood misschien iets voor jou is.

Steadymood is een online programma, dat helpt voorkomen dat je opnieuw een depressie krijgt. Je kunt gebruikmaken van dit programma als je een behandeling voor een depressie hebt afgesloten. Je vult elke maand een vragenlijst in over hoe het met je gaat en je kunt een eigen plan maken om terugval te voorkomen. Je kunt ook berichten uitwisselen met een coach die verbonden is aan Steadymood.

Wat kan je verwachten van Steadymood?

Steadymood is een online feedbackprogramma waarin je regelmatig een vragenlijst invult over hoe het met je gaat op verschillende levensgebieden. Je maakt er een plan wat je kunt doen als je depressieve gevoelens toenemen. En je kunt berichten uitwisselen met een coach.

Het programma werkt alleen als je er zelf online actief mee aan de slag gaat. Als je de vragenlijsten invult en een persoonlijk plan maakt, kan je coach je feedback geven. Hij kan je ondersteunen op de gebieden waar je dat nodig hebt.

Mocht je meer ondersteuning nodig hebben dan dit platform jou kan bieden, dan raden we je aan contact op te nemen met je huisarts of behandelaar.

Hoe meld ik me aan?

Wil jij jezelf, met onze hulp, blijven monitoren om na je depressie een terugval te voorkomen? Meld je dan aan met behulp van dit formulier.

Steadymood is onderdeel van het online behandelplatform Minddistrict. Na je aanmelding ontvang je binnen enkele dagen een link met inloggegevens voor Minddistrict. Door op deze link te klikken, activeer je je account. In Minddistrict staat dan de Steadymood-module voor je klaar.

Heb je vragen of wil je meer weten over Steadymood, mail dan naar steadymood@lentis.nl

Verwerking persoonsgegevens

Je terugvalcoach heeft toegang tot de gegevens die je invult in Steadymood. Hierdoor kan hij of zij je de juiste feedback geven. Alleen jij en je terugvalcoach hebben toegang tot deze gegevens. Als je geen toestemming geeft voor het inzien van je gegevens door de terugvalcoach, kan je niet meedoen aan Steadymood. Wij hebben deze gegevens nodig om jou te kunnen helpen.

De website waarop je inlogt is beveiligd en voldoet aan de richtlijnen zoals vermeld in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Onderzoek naar terugval bij depressie

Om Steadymood te blijven verbeteren en meer inzicht te krijgen in de factoren die van invloed zijn op een terugval, willen we jouw gegevens graag gebruiken voor onderzoek. Je beslist zelf of je hier aan mee wil doen. Je kunt je deelname aan het onderzoek ook ieder moment stoppenzetten.

Als je meedoet aan het onderzoek gebruiken wij in ieder geval jouw online gegevens voor onze evaluatie. Daarnaast bellen we je één keer per jaar om je wat vragen te stellen. Dit doen we alleen als je hier vooraf toestemming voor hebt gegeven.

Tot slot zouden we graag je medisch dossier inzien. We kijken hierbij naar het verloop van jouw depressie en de behandelduur. Deze gegevens helpen ons inzicht te krijgen in de kans dat je een terugval krijgt. Ook hiervoor moet je eerst toestemming geven. Zodra je stopt met Steadymood, stopt ook je deelname aan het onderzoek.

Bij vragen over het onderzoek bij Steadymood kun je mailen naar Sanne Booij of Christien Slofstra of bellen met: 050 – 522 37 43.