Wacht @ctief

Voor als je op de wachtlijst staat

Eén op de vijf Nederlanders heeft ooit in zijn leven een psychische stoornis gehad. In de afgelopen jaren werd de vraag naar zorg vanwege psychische problemen steeds groter. Op dit moment staan er zo’n 90.000 mensen op de wachtlijst voor psychische hulp bij de GGZ. Voor onze cliënten zijn deze lange wachttijden erg vervelend. Daarom is Lentis in 2021 gestart met het E-Health programma Wacht @ctief.

Wat is Wacht @ctief?

Wacht @ctief is een online programma voor mensen die zijn aangemeld bij Lentis en nog wachten op hun intakegesprek. Wanneer je hulp nodig hebt en moet wachten, heb je vaak behoefte aan uitleg. Bijvoorbeeld over wat het inhoudt om een psychische aandoening te hebben. En wat je kunt doen bij bepaalde klachten. Betrouwbare tips kunnen al veel voor je betekenen. Bijvoorbeeld hoe je motivatie kunt blijven vinden om je bed uit te komen, of om in beweging te blijven. Dankzij Wacht @ctief krijg je de mogelijkheid om via betrouwbare informatie alvast zelf aan de slag te gaan met je klachten.

Hoe werkt het?

Direct na je aanmelding bij Lentis krijg je toegang tot Wacht @ctief via het online platform Minddistrict. Hier kun je, ter overbrugging van de wachttijd, zelf of met begeleiding aan de slag. Binnen de online module krijg je informatie over de wachttijd, de verwachtingen van Lentis, wat te doen bij crisis en kun je aan de slag met inhoudelijke modules over ‘Positieve gezondheid’.

Naast deze Wacht @ctief modules kun je beginnen met zelfhulpmodules. Je kunt chatten met een medewerker van Wacht @ctief of een team van ervaringsdeskundigen.

Waar kan je terecht?

Momenteel wordt Wacht @ctief bij de volgende afdelingen van Lentis ingezet: PsyQ Zwolle, PsyQ Emmen, PsyQ Groningen het Centrum Integrale Psychiatrie (CIP)., ATN Groningen, ATN Friesland, ATN Hoogeveen en Polikliniek Stadskanaal.