Home Locaties Kliniek Ouderenpsychiatrie A-borg in Winschoten

Kliniek Ouderenpsychiatrie A-borg in Winschoten

Heeft u ernstige psychische problemen die niet op de polikliniek of thuis kunnen worden behandeld? Dan kunt u worden opgenomen in een van de klinieken voor Ouderenpsychiatrie. Hier bieden wij een beschermde en veilige omgeving.

Opnamekliniek voor Ouderenpsychiatrie

De opnamekliniek heeft een gesloten en een open afdeling. Lees hier meer over wat u kunt verwachten van de opnamekliniek voor Ouderenpsychiatrie.

Voortgezette Behandeling

De voortgezette behandeling bestaat uit drie afdelingen met elk een eigen milieu. Deze afdelingen zijn gericht op patiënten die langduriger klinische zorg en behandeling nodig hebben. Vaak is er sprake van een combinatie van problemen.

U krijgt een individuele behandeling, gericht op een optimale kwaliteit van leven met zoveel mogelijk autonomie. De focus ligt op een herstelgerichte benadering, het vergroten van uw zelfredzaamheid en het verbeteren van uw functioneren. Daarnaast is er ook aandacht voor het verbeteren of behandelen van uw lichamelijke toestand en/of eventuele geheugenproblemen.

Aanmelden

Voor opname in de kliniek heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of uw behandelaar bij Lentis. Uw hulpverlener kan u daarbij helpen. Als we de verwijzing ontvangen hebben, nodigen we u uit voor een eerste gesprek. Bij crisis kunt u vaak dezelfde dag nog opgenomen worden.

Praktische informatie

De A-Borg ligt in een woonwijk naast het Rosarium in Winschoten, dichtbij allerlei voorzieningen. In de kliniek hebben we plek voor 50 mensen. Voor iedereen is er een eigen kamer beschikbaar. De meeste kamers hebben een eigen douche en toilet. Er is een binnentuin en een terras. U kunt bezoek ontvangen in de eigen kamer of in de bezoekersruimte.