Psycho-educatie is een vorm van behandeling waarin informatie wordt gegeven over je psychische klachten, zodat je meer kennis en inzicht krijgt. Hierdoor leer je er beter mee leven.
EMDR is een behandeling die vaak wordt gebruikt bij psychische klachten die zijn ontstaan door een schokkende gebeurtenis. De behandeling zorgt ervoor dat je minder last hebt van de emotionele gevolgen van de nare ervaring.
Het uitgangspunt van cognitieve gedragstherapie is dat de manier waarop je denkt invloed heeft op wat je voelt en durft te doen. Je leert om niet-helpende gedachten om te buigen naar helpende gedachten.
Bij exposure therapie ga je de confrontatie met je angsten aan om deze te overwinnen. Hiermee verwerk je de traumatische ervaring en krijgt het een plek in je leven.
Dramatherapie is een vorm van vaktherapie waarbij je op een speelse en creatieve manier oefent met situaties uit het echte leven. Door te spelen leer je gevoelens te uiten en kom je tot nieuwe inzichten.
Bij deze therapie ligt de focus op het maken van iets, bijvoorbeeld een tekening of schilderij. Beeldend werken helpt je om je gedachten en gevoelens te uiten.
Naast standaard medicatie kan je kruiden en supplementen gebruiken om psychische klachten te behandelen. Dit gebeurt meestal in combinatie met een andere vorm van therapie.
Farmacotherapie is een behandeling met medicijnen. Dit gebeurt vaak in combinatie met een andere vorm van therapie. Bijvoorbeeld met een gedrags- of gesprekstherapie
Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een praktische methode waarbij je leert omgaan met gedachten, gevoelens of herinneringen die je in de weg staan. Het doel van de therapie is om flexibeler te leren denken.
Schematherapie helpt om hardnekkige patronen te herkennen die in je kindertijd zijn ontstaan. Je leert om daar meer grip op te krijgen of die te veranderen.
Psychotherapie is een vorm van gesprekstherapie. Door middel van gesprekken leer je om anders naar je problemen te kijken of lastige situaties anders aan te pakken
MBT is een therapievorm waarin je leert om jezelf en anderen te begrijpen. Je staat stil bij je eigen gevoelens, verlangens en gedachten. Ook denk je na over wat er in een ander omgaat
Psychomotorische therapie (PMT) is een behandeling waarbij lichaam en beweging centraal staat. Door sport en spel kom je letterlijk in beweging of sta je juist stil bij ervaringen.
Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie waarbij belangrijke naasten zoals de partner, kinderen, broer, zus, ouders en vrienden betrokken kunnen worden bij de therapie.
Als je in behandeling bent bij Lentis en hulp wilt bij het vinden van (nieuw) betaald werk, kun je daarbij…