Home Crisisbehandeling en klinieken

Crisisbehandeling en klinieken

Hulp bij een (dreigende) psychische crisis

Lentis biedt zorg aan mensen met een (dreigende) psychische crisis en hun naasten. Het doel van deze zorg is altijd om je weer grip op je leven te laten krijgen. Soms is er tijdelijk intensieve ondersteuning nodig om dit voor elkaar te krijgen.

Bij een crisis wordt er altijd eerst contact opgenomen met onze crisisdienst. Daar kijken we in overleg met jou en je naasten welke hulp er nodig is. Kun je thuis blijven, met of zonder extra ondersteuning? Onze behandelaren van Intensieve behandeling thuis (Intensive Home Treatment, IHT) zijn er speciaal om jou door een moeilijke periode te helpen.

Soms wordt besloten dat een opname in de kliniek het beste is. We doen er alles aan om passende zorg te bieden, zodat je zo snel mogelijk terug kan naar je vertrouwde omgeving.

Crisisdienst

Bij een crisissituatie is snel hulp nodig. Dan wordt de crisisdienst van Lentis ingeschakeld. Zij maken een inschatting van de problemen en zorgen ervoor dat je passende hulp krijgt. Het doel is altijd om je situatie zo snel en goed mogelijk te stabiliseren. Lees meer over de crisisdienst.

Intensieve behandeling thuis (IHT)

Soms is er tijdelijk behoefte aan extra ondersteuning. Bijvoorbeeld bij een (dreigende) psychische crisis. In dat geval kan je terecht bij Intensive Home Treatment (IHT). IHT is een kortdurende crisisbehandeling van maximaal 6 weken in de thuissituatie. Lees meer over IHT.

Opname in de kliniek

Het kan zijn dat psychische problemen zo ernstig zijn, dat er een tijdelijke opname in onze kliniek nodig is. Dit is heftig, ook voor de naasten van iemand die wordt opgenomen. Lentis doet er alles aan om passende zorg te bieden, zodat je zo snel mogelijk terug kan naar je vertrouwde omgeving. Lees meer over de kliniek.

Kliniek voor eetstoornissen

Onze kliniek voor eetstoornissen is er voor je als je anorexia of boulimia hebt. Je kunt bij ons terecht als het je niet meer lukt om op eigen kracht of met hulp van je familie of vrienden tot ander eetgedrag te komen. De kliniek is bedoeld voor mensen vanaf zeventien jaar. Lees meer over de kliniek.