Worstel je met psychische problemen, dan is je huisarts meestal de eerste stap in je zoektocht naar professionele hulp. Hij of zij kijkt samen met jou wat je nodig hebt om je beter te voelen. Soms helpt een aantal gesprekken met een praktijkondersteuner. Als je psychische problemen ingewikkelder zijn, dan kan de huisarts je doorverwijzen naar Lentis.
Voor wie is een poliklinische behandeling bedoeld?
Je kunt bij onze poliklinieken terecht voor de behandeling van een groot aantal psychische problemen, waaronder depressie, angstklachten, ADHD en autisme. Bekijk hier voor welke psychische problemen je bij ons terecht kunt.
Wat is een poliklinische behandeling?
Een poliklinische behandeling betekent dat je voor je behandeling langskomt op een van onze locaties. Na de afspraak ga je weer naar huis. Een poliklinische behandeling kan bestaan uit individuele gesprekken met een behandelaar, groepsbehandelingen of een combinatie hiervan. Soms schrijven we medicijnen voor, als we verwachten dat jou dit zou kunnen helpen. Het doel van de behandeling is om je klachten weg te nemen of er voor te zorgen dat ze niet erger worden.
Lentis heeft verschillende poliklinieken waar je terecht kunt. We kijken naar aanleiding van de verwijzing van je huisarts welke polikliniek jou het beste kan helpen. Jouw hulpvraag is het uitgangspunt van de behandeling. Tijdens een intakegesprek bespreken we samen wat voor behandeling het beste bij je past. Lees hier meer over welke behandelingen wij bieden.
Onze poliklinieken
Kortdurende generalistische GGZ (Basis GGZ)
Je kunt terecht bij de Basis GGZ als je je somber, angstig of gespannen voelt. En als deze gevoelens je beperken in de dingen die je voorheen graag deed. Wij voorkomen dat je klachten erger worden en helpen je om je weer beter te voelen. Bij de Basis GGZ duren de behandelingen over het algemeen niet zo lang en heb je één vaste behandelaar. Er zijn meerdere locaties in de provincie Groningen, vast ook één bij jou in de buurt. Lees hier meer over de kortdurende generalistische GGZ.
Specialistische poli voor volwassenenpsychiatrie
De specialistische poli is er voor mensen met matige tot ernstige psychische klachten. De behandelaren zijn gespecialiseerd in het onderzoeken van je zorgvraag. Samen met jou bepaalt de behandelaar wat nodig is in een behandeling. Het kan zijn dat er meerdere behandelaren bij je behandeling betrokken zijn Specialistische poli’s voor volwassenenpsychiatrie vind je in Stadskanaal, Delfzijl, Winschoten en Groningen (PsyQ). Lees hier meer over de specialistische poli’s.
PsyQ
PsyQ Groningen is de specialistische poli voor volwassenenpsychiatrie in de stad Groningen. Daarnaast heeft PsyQ nog meer locaties in het midden en noorden van het land. Lees hier meer over PsyQ.
Jonx Autisme Team Noord-Nederland (ATN)
Het Jonx Autisme Team Noord-Nederland (ATN) is gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van complexe zorgvragen van kinderen, jongeren en volwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Je kunt terecht op de poli’s van het ATN in Drachten, Hoogeveen en Groningen. Lees hier meer over het Autisme Team Noord-Nederland.
Centrum Integrale Psychiatrie (CIP)
Je kunt bij het CIP terecht als je complexe psychische problemen hebt. Het CIP biedt een integraal psychiatrische behandeling. Dat betekent dat je klachten vanuit een breed perspectief worden bekeken. Er is oog voor de fysieke, emotionele, mentale, sociale, spirituele en omgevingsfactoren die je gezondheid kunnen beïnvloeden. Het CIP is gevestigd in Groningen. Lees hier meer over het Centrum Integrale Psychiatrie.
De Berkenhof
De Berkenhof richt zich op hulpverlening aan vrouwen. Als je last hebt van ernstige psychosociale en/of psychische problemen, zoals depressie, trauma en relatieproblemen, ook in combinatie met geweld en of (seksueel) misbruik, kun je bij ons terecht. De Berkenhof is gevestigd in Groningen. Lees hier meer over de Berkenhof.