Home Wachttijden

Wachttijden

Alle GGZ-instellingen berekenen de wachttijden* op dezelfde manier. Hierdoor kunnen de wachttijden tussen instellingen zo goed mogelijk worden vergeleken.

Hieronder vind je de wachttijden per locatie weergegeven in weken. De wachttijden voor de jeugd GGz zijn op de website van Jonx te vinden. Bezoek voor de wachttijden van PsyQ de website van PsyQ.

Laatst bijgewerkt: 01-01-2024

*De wachttijden voor zorgverlening zijn een inschatting en gebaseerd op historische wachttijden. Deze informatie dient ter indicatie en kan variëren op basis van actuele omstandigheden en beschikbaarheid van zorgverleners.

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. De zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen vier weken vanaf je eerste contact met Lentis een intake gesprek krijgt en je binnen 10 weken vanaf de intake kan starten met je behandeling. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen). Lees hier meer over zorgbemiddeling.

Wacht @ctief: als je op de wachtlijst staat

Wacht @ctief is een online programma voor als je bent aangemeld bij Lentis, maar nog wacht op je intakegesprek. Via dit programma kun je met betrouwbare informatie alvast zelf aan de slag gaan met je klachten. Je krijgt informatie over de wachttijd, de verwachtingen van Lentis en wat te doen als je het echt niet meer ziet zitten. Ook kun je aan de slag met inhoudelijke modules over ‘Positieve gezondheid’.

Momenteel wordt Wacht @ctief bij de volgende afdelingen van Lentis ingezet: PsyQ Zwolle, PsyQ Emmen, PsyQ Groningen en het Centrum Integrale Psychiatrie (CIP). De bedoeling is om Wacht @ctief in 2023 op zoveel mogelijk afdelingen van Lentis aan te bieden. Lees hier meer over Wacht @ctief.