Hereweg 76

Centrum Integrale Psychiatrie

Het Centrum Integrale Psychiatrie (CIP) kijkt naar wie jij bent als persoon. We kijken naar je lichaam, je geest én je omgeving. De focus ligt dus niet alleen op de klachten die je hebt. We werken ook aan het vergroten van je (draag)kracht. En daarnaast kijken we welke leefstijlveranderingen een positieve invloed op je gezondheid en welzijn hebben. Je kunt bij het CIP terecht voor reguliere en aanvullende behandelingen bij diverse psychiatrische aandoeningen.

We behandelen niet alleen patiënten, maar doen ook wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast biedt het CIP scholing voor professionals en kun je een beroep doen op onze expertise.

Voor wie is het CIP bedoeld?

Het CIP biedt ambulante zorg aan volwassenen met complexe psychische en/of psychiatrische problemen. Je kunt bij ons terecht wanneer je een integrale hulpvraag hebt, een aanvullende behandeling zoekt op een reguliere (lopende) behandeling of op zoek bent naar een second opinion.

Hoe ziet de behandeling bij het CIP eruit?

Het Centrum Integrale Psychiatrie (CIP) is een gespecialiseerde GGZ-afdeling met zowel een regulier als complementair behandelaanbod. We richten ons op gezondheid en welzijn. Samen werken we aan het verminderen van je klachten en het versterken van je draagkracht.
We bespreken dus niet alleen de reguliere behandelingen maar ook de complementaire behandelvormen die mogelijk zouden kunnen werken bij jouw klachten. We kijken naar jouw wensen en behoeften en nemen samen een besluit.

Het Centrum Integrale Psychiatrie heeft reguliere en complementaire behandelingen. De mogelijkheden zijn als volgt:

Reguliere behandelingen:

Complementaire behandelingen:

Hoe kan ik mij aanmelden bij het CIP?

Je kunt je niet zelf aanmelden bij het CIP. Je huisarts, specialist of behandelaar binnen Lentis kan je doorverwijzen. Na aanmelding ontvang je een vragenlijst met vragen over jouw leefstijl, levensvisie, klachten en krachten, behandelgeschiedenis en behandelvoorkeur. De antwoorden vormen de leidraad voor de intake waarvoor je vervolgens uitgenodigd wordt. Samen met jou wordt gezocht naar de beste weg om je klachten te verminderen en jouw krachten te versterken.

Intake en behandeling

Na het intakegesprek wordt samen met je behandelaar besproken wat de diagnose is en welk behandelaanbod het beste aansluit, op grond van wetenschappelijk bewijs, expertise van de behandelaar en jouw voorkeur. Je wordt voorzien van informatie over de mogelijke reguliere en complementaire behandelingen en samen met de behandelaar stel je een behandelplan op.

Praktische informatie

Het CIP is gemakkelijk te bereiken bijvoorbeeld door te bellen ((050) 5223135) of het contactformulier in te vullen.

Het CIP is gevestigd aan Hereweg 80. Hereweg 80 is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en op 10 minuten loopafstand van het NS- en busstation. We realiseren ons dat het niet voor iedereen mogelijk is per fiets of openbaar vervoer naar ons te komen. Op het terrein zijn beperkt parkeerplaatsen beschikbaar. We vragen je daarom gebruik te maken van een van de betaalde parkeerplaatsen of –terreinen in de buurt.

Het behandelteam

Een overzicht van de behandelaren van het Centrum voor Integrale Psychiatrie:

#
Feedback