Home Locaties Maarsheerd Stadskanaal

Maarsheerd Stadskanaal

Maarsheerd is een afdeling voor Langdurige zorg, gericht op mensen met ernstige psychiatrische kwetsbaarheden en daarmee samenhangende problemen. De afdeling biedt behandeling en begeleiding. Lees meer over Langdurige zorg en wonen.

Voor wie is Maarsheerd?

Voor clienten ouder dan 55 jaar die vanwege psychische problematiek tijdelijk of chronisch langdurige zorg nodig hebben. Bij veel ouderen in Maarsheerd speelt naast psychische problematiek ook cognitieve problematiek (achteruitgang van het denkvermogen of een verstandelijke beperking) en/of zijn er lichamelijke aandoeningen. Een deel van de ouderen richt zich op terugkeer naar huis of een andere woonsetting, het andere deel van de ouderen verblijft permanent in Maarsheerd.  

Hoe ziet de afdeling eruit?

Lentis Maarsheerd is gehuisvest in een vleugel van het woonzorgcentrum BCM Maarsheerd. De afdeling bestaat uit 2 etages met elk 12 kamers. Elke kamer heeft een eigen douche/toilet. De kamers zijn gemeubileerd met een bed, stoel, salontafel, dressoir en een vaste kledingkast. Cliënten kunnen ook kiezen voor eigen meubilair. Tevens heeft elke kamer een eigen tv-aansluiting.

Daarnaast is er op beide etages een gezamenlijke huiskamer met keuken waar gegeten kan worden en waar ook de zithoek met de tv staat. Op de 1e etage is er een activiteitenruimte en op de begane grond nog een extra multifunctionele ruimte. Dan zijn er nog de wasruimtes, het invalide toilet, de voorraadkeuken en de linnenkasten. De teampost voor het verplegend personeel bevindt zich op de begane grond en er zijn daarnaast nog een aantal kantoren en spreekkamers voor de behandelaren.

Als buitenruimte heeft Maarsheerd een terras aan de voorzijde op de begane grond. Het gebouw ligt op loopafstand van het centrum van Stadskanaal en diverse winkels en voorzieningen. In het verzorgingshuis zijn ook faciliteiten waarvan gebruik gemaakt kan worden zoals de kapper, een winkeltje en een restaurant.

Aanmelden

Verwijzers kunnen voor een aanmelding een mail sturen naar het secretariaat ART via ARTsecretariaat@lentis.nl. Gebruik daarbij dit aanmeldingsformulier. Het secretariaat verwerkt de aanmelding en de verwijzer krijgt een ontvangstbevestiging. Op het eerstvolgende triageoverleg wordt de aanvraag besproken. De week na het overleg nemen we telefonisch of per mail/brief contact op.

Heb je vragen of behoefte aan overleg over een verwijzing? Neem dan gerust contact op met het secretariaat ART per bovenstaande mail of op het telefoonnummer 050-4097419. Zij brengen je met de juiste persoon in contact.