Maarsheerd22

Maarsheerd – Stadskanaal

Maarsheerd is een behandelafdeling met verblijf voor oudere mensen met langdurige psychiatrische problemen. Daarnaast kan sprake zijn van lichamelijke beperkingen. We bieden intensieve behandeling en begeleiding in een veilige omgeving.

Voor wie is Maarsheerd bedoeld?

In Maarsheerd wonen ouderen die vanwege psychische problemen tijdelijk of  langdurig zorg nodig hebben. Bij veel ouderen in Maarsheerd spelen naast psychische klachten ook cognitieve klachten. Bijvoorbeeld een verstandelijke beperking of minder goed kunnen denken. Soms zijn er ook lichamelijke aandoeningen. Een deel van de ouderen richt zich op teruggaan naar huis of een andere woonomgeving. Het andere deel van de ouderen blijft permanent in Maarsheerd.

Welke begeleiding biedt Maarsheerd?

De eerste zes weken staan in het teken van kennismaken en wennen. Na zes weken volgt een gesprek samen met de cliënt en zijn of haar naasten. Tijdens dit gesprek praten we over de inhoud van de behandeling. Hierna wordt een plan gemaakt voor de behandeling, verpleging, activiteiten en signalering. Dit noemen we het herstelplan. Het team in Maarsheerd werkt samen met de cliënt om te werken aan herstel. Het team is verantwoordelijk voor de therapeutische behandeling en begeleiding van de cliënt. De eigen regie, herstel, stabiliteit en gelijkwaardigheid van de cliënt staan centraal. Iedere cliënt krijgt twee persoonlijke begeleiders aangewezen. Dit gebeurt in overleg. De persoonlijke begeleiders zijn de vaste aanspreekpunten.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Maarsheerd zit in een vleugel van het woonzorgcentrum BCM Maarsheerd. De afdeling bestaat uit 2 etages met elk 12 kamers. Elke kamer heeft een eigen douche/toilet. De kamers zijn gemeubileerd met een bed, stoel, salontafel, dressoir en een vaste kledingkast. Cliënten kunnen kiezen voor eigen meubilair. Ook heeft elke kamer een eigen tv-aansluiting.

Op beide etages is een gezamenlijke huiskamer met keuken. Hier kan gegeten worden en staat de zithoek met de tv. Op de eerste etage is een activiteitenruimte en op de begane grond een extra multifunctionele ruimte. Er zijn wasruimtes, een invalide toilet, voorraadkeuken en linnenkasten.

De teampost voor het verplegend personeel zit op de begane grond. Daarnaast zijn er nog een aantal kantoren en spreekkamers voor de behandelaren.

Buiten heeft Maarsheerd een terras aan de voorkant op de begane grond. Het gebouw ligt op loopafstand van het centrum van Stadskanaal. In Maarsheerd zijn verschillende faciliteiten, zoals een kapper, een winkeltje en een restaurant.

Aanmelden

Een aanmelding gaat via uw huisarts of behandelaar.

Aanmelden voor de afdelingen Beschermd Wonen Groningen, Uithuizen, Delfzijl, Winschoten en Stadskanaal kan via aanmeldingwonen@lentis.nl. Ook voor vragen kan je contact opnemen via dit e-mailadres. Binnen 2 weken na ontvangst van de aanmelding nemen wij contact op met de verwijzer.