Home Locaties Maarsheerd Stadskanaal

Maarsheerd Stadskanaal

Maarsheerd is een afdeling voor Langdurige zorg, gericht op mensen met ernstige psychiatrische kwetsbaarheden en daarmee samenhangende problemen. De afdeling biedt behandeling en begeleiding. Lees meer over Langdurige zorg en wonen.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Maarsheerd zit in een vleugel van het woonzorgcentrum BCM Maarsheerd. De afdeling bestaat uit 2 etages met elk 12 kamers. Elke kamer heeft een eigen douche/toilet. De kamers zijn gemeubileerd met een bed, stoel, salontafel, dressoir en een vaste kledingkast. Cliënten kunnen de woning met eigen meubels inrichten. Ook heeft elke kamer een eigen tv-aansluiting.

Op beide etages is een gezamenlijke huiskamer met keuken. Hier kan gegeten worden en staat de zithoek met de tv. Op de eerste etage is een activiteitenruimte en op de begane grond een extra multifunctionele ruimte. Er zijn wasruimtes, een invalide toilet, voorraadkeuken en linnenkasten.

De teampost voor het verplegend personeel zit op de begane grond. Daarnaast zijn er nog een aantal kantoren en spreekkamers voor de behandelaren.

Buiten heeft Maarsheerd een terras aan de voorkant op de begane grond. Het gebouw ligt op loopafstand van het centrum van Stadskanaal. In Maarsheerd zijn verschillende faciliteiten, zoals een kapper, een winkeltje en een restaurant.

Aanmelden

Verwijzers kunnen voor een aanmelding een mail sturen naar het secretariaat ART via ARTsecretariaat@lentis.nl. Het secretariaat verwerkt de aanmelding en de verwijzer krijgt een ontvangstbevestiging. Op het eerstvolgende triageoverleg wordt de aanvraag besproken. De week na het overleg nemen we telefonisch of per mail/brief contact op.

Heb je vragen of behoefte aan overleg over een verwijzing? Neem dan gerust contact op met het secretariaat ART per bovenstaande mail of op het telefoonnummer 050-4097419. Zij brengen je met de juiste persoon in contact.