Home Locaties Zonneheuvel in Zuidlaren

Zonneheuvel in Zuidlaren

Voor wie is Zonneheuvel bedoeld?

Zonneheuvel is een afdeling voor oudere cliënten met ernstige psychiatrische aandoeningen. Wij bieden voor langere tijd intensieve behandeling en begeleiding. Bij Zonneheuvel richten we ons op het behouden of uitbreiden van gezonde geestelijke en lichamelijke functies en vaardigheden. We proberen verdere achteruitgang te voorkomen. Daarnaast helpen we bij het verminderen van de klachten en leren we de cliënten om ermee om te gaan. Lees hier meer over langdurige zorg bij Lentis.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Zonneheuvel ligt op het Dennenoord terrein in Zuidlaren. De afdeling bevindt zich in een gerenoveerd monumentaal gebouw met vijfentwintig woon-/slaapkamers. De meeste kamers hebben een eigen douche en toilet. Veertien kamers hebben een eigen keukenblok. Zowel op de boven- als benedenverdieping is er een gezamenlijke huiskamer. Het pand is toegankelijk voor rolstoelen. Naast dit pand staan drie chalets met een woonkamer, open keuken, douche en toiletruimte en slaapkamer. Er is een stalling met afdak voor (driewieler)fietsen.

Op de begane grond verblijven cliënten die meer hulp en structuur nodig hebben. Op de eerste verdieping verblijven cliënten die zichzelf goed kunnen redden. Zij kunnen voor een groot deel zelf invulling geven aan hun dag en stromen vaak door naar een meer zelfstandige woning.

Bekijk de video hieronder voor een rondleiding door Zonneheuvel.

Aanmelden

Verwijzers kunnen voor een aanmelding een mail sturen naar het secretariaat ART via ARTsecretariaat@lentis.nl. Het secretariaat verwerkt de aanmelding en de verwijzer krijgt een ontvangstbevestiging. Op het eerstvolgende triageoverleg wordt de aanvraag besproken. De week na het overleg nemen we telefonisch of per mail/brief contact op.

Heb je vragen of behoefte aan overleg over een verwijzing? Neem dan gerust contact op met het secretariaat ART per bovenstaande mail of op het telefoonnummer 050-4097419. Zij brengen je met de juiste persoon in contact.