Home Over Lentis Samenwerken

Samenwerken

Samen voor een betere zorg

Lentis werkt actief samen met provincies, gemeentes, zorgverzekeraars en andere zorgaanbieders. Met elkaar kunnen we de zorg in onze regio verbeteren en doorontwikkelen. 

Een greep uit onze samenwerkingsinitiatieven

Het Groninger Zorgakkoord 

Het Groninger Zorgakkoord is een afspraak tussen 18 partijen waaronder Lentis die de toekomst van de zorg in het aardbevingsgebied willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat deze Groningers, ook in de toekomst, dichtbij huis kwalitatief goede zorg en begeleiding krijgen. Letterlijk en figuurlijk bouwen we aan de zorg van de toekomst.

Samen voor Herstel

Samen voor Herstel is een initiatief van Menzis, VNN, WIJ Groningen, de Gemeente Groningen en Lentis. Het initiatief heeft als doel mensen met een ernstige psychiatrische aandoening te helpen bij herstel. Cruciaal hierbij is een goede samenwerking tussen cliënten en hun informele en professionele netwerk. Het Samen voor Herstel-team heeft een training ontwikkeld voor hulpverleners. In deze training van 6 bijeenkomsten leren zij wat herstel is en hoe ze netwerkgericht kunnen werken door steungroepen op te zetten. Lees meer over dit samenwerkingsinitiatief.