Home Locaties Wonen Groningen – Paddepoel

Wonen Groningen – Paddepoel

Als het door psychiatrische kwetsbaarheid voor korte of lange tijd niet mogelijk is zelfstandig te wonen, kom je wellicht in aanmerking voor Wonen in Paddepoel. Lees hier meer over Wonen bij Lentis.

Voor wie is Wonen Paddepoel?

Paddepoel begeleidt mensen van wie het leven ontwricht is geraakt door een psychiatrische kwetsbaarheid. Wij bieden ondersteuning bij wonen, werken en leren om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. We bieden ambulante begeleiding thuis en beschermd wonen aan mensen vanaf 18 jaar met een psychische kwetsbaarheid. Ambulante begeleiding betekent ondersteuning in de thuissituatie. De cliënt spreekt samen met de begeleiding af op welke gebieden de cliënt zich wil ontwikkelen of waar de cliënt ondersteuning in de nodig heeft. De intensiteit kan variëren tot meerdere keren per dag.   

Hoe ziet de afdeling eruit?

Wonen Paddepoel bestaat uit 36 appartementen. Deze zijn verspreid over 5 flats. De appartementen zijn bereikbaar met de lift. Ze beschikken over een woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer. Ook is er een berging aanwezig in het appartement.

Wij hebben een eigen inloopruimte waar in overleg met de bewoners activiteiten georganiseerd. Denk aan samen koken en een wandelgroep. In dit pand bevindt zich ook het kantoor van de begeleiding. Verder biedt de trajectbegeleider activiteiten aan in en om de woonvorm en in de Vensterschool.

De wijk Paddepoel ligt in het westen van de stad. Er zijn er veel voorzieningen en verschillende winkels op loopafstand. Er is een bushalte voor de deur. Het centrum is 15 minuten fietsen.

De begeleiding is in het gebouw aanwezig van 7.30 tot 22.30 uur. In de nacht is er een nachtdienst die bij nood op afroep beschikbaar is voor alle woonlocaties in Groningen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor Wonen bij onze woonzorgconsulent. Je mag hiervoor ook je behandelaar of huisarts vragen. Vul dit formulier in en stuur dat op naar aanmeldingwonen@lentis.nl. De woonzorgconsulent neemt vervolgens contact op met jou of je verwijzer om te bepalen of je in aanmerking komt voor wonen bij Lentis en welke locatie het beste bij je zou passen.

Ben je een verwijzer? Maak dan gebruik van dit aanmeldformulier.