Home Locaties Wonen Winschoten – Fasehuis

Wonen Winschoten – Fasehuis

Als het door psychiatrische kwetsbaarheid voor korte of lange tijd niet mogelijk is zelfstandig te wonen, kom je wellicht in aanmerking voor Wonen in het Fasehuis in Winschoten. Lees hier meer over Wonen bij Lentis.

Voor wie is Wonen Fasehuis?

Het Fasehuis Winschoten is bedoeld voor mensen die vanwege psychiatrische problemen beperkingen ervaren. Deze beperkingen kunnen invloed hebben op allerlei gebieden zoals; wonen, werken, sociale contacten, sporten en boodschappen doen. Binnen het Fasehuis kan een cliënt gecoacht worden in zijn of haar herstel en wordt er gewerkt aan het vergroten van de zelfredzaamheid. 

Hoe ziet de afdeling eruit?

In totaal heeft het Fasehuis Winschoten acht appartementen. Deze appartementen hebben (basic) meubilair, een eigen douche, toilet en keukenblok. De bewoners kunnen gebruik maken van een wasmachine en droger. Ook is er een gezamenlijke ruimte. Huisdieren zijn in het Fasehuis niet welkom.

De woonbegeleiding bevindt zich niet op deze locatie, maar in ‘De Boschpoort’, een kilometer verderop. Zij komen langs op afspraak en zijn aanwezig van 8.30 tot 22.30 uur. In de nacht is er een nachtdienst die bij nood op afroep beschikbaar is.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor Wonen bij onze woonzorgconsulent. Je mag hiervoor ook je behandelaar of huisarts vragen. Vul dit formulier in en stuur dat op naar aanmeldingwonen@lentis.nl. De woonzorgconsulent neemt vervolgens contact op met jou of je verwijzer om te bepalen of je in aanmerking komt voor wonen bij Lentis en welke locatie het beste bij je zou passen.

Ben je een verwijzer? Maak dan gebruik van dit aanmeldformulier.