Kliniek aan de Hereweg in Groningen

Kliniek Groningen Intensive Care

De Intensive Care is er voor je als je een ernstig psychiatrische stoornis hebt en een opname nodig is. De kliniek van Lentis in Groningen biedt in dit geval 24 uurs acute psychiatrische zorg.

Voor wie is de Intensive Care bedoeld?

De Intensive Care is er voor je als je een ernstige psychiatrische stoornis hebt en je een groot risico loopt op ernstige schade en wanneer je misschien verder achteruit dreigt te gaan. Symptomen die je kunt hebben zijn:

  • je bent erg in de war
  • je denkt er over zelfmoord te plegen
  • je bent heel erg bang
  • je bent zelfdestructief
  • je bent agressief
  • je hebt moeilijk te hanteren onvoorspelbaar gedrag

Deze symptomen kunnen naast je psychiatrische stoornis ook veroorzaakt worden door alcohol- en drugsgebruik. De ernst van je situatie kan alleen worden afgewend door acuut zeer intensieve zorg te leveren. Je wordt steeds in het oog gehouden en je krijgt 1 op 1 zorg. Op de IC krijg je gestructureerde, kortdurende, zeer intensieve zorg met als doel het acute gevaar weg te nemen, je gezondheid en je welbevinden te bevorderen en de vastgelopen communicatie tussen jou en je en je omgeving te herstellen.

Hoe ziet een behandeling op de Intensive Care eruit?

Op de Intensive Care word je 24 uur per dag in de gaten gehouden en krijg je hoogwaardige zorg. De Intensive Care biedt zorg als je door je psychiatrische stoornis ernstig ziek bent en je voor je eigen veiligheid, en/of je door je ernstige symptomen, niet op een reguliere opnameafdeling kunt verblijven. Je krijgt een zeer intensieve behandeling en soms 1 op 1 begeleiding. Op de IC werken wij multidisciplinair om zo veel mogelijk aan je herstel te werken. De zorg op de IC vindt plaats onder veilige omstandigheden, door gespecialiseerde medewerkers. De Intensive Care heeft negen bedden.

Hoe kan ik mij aanmelden bij de Intensive Care?

Je kunt je niet zelf aanmelden bij de Intensive Care. Vaak is je situatie zo ernstig wanneer je op de IC terechtkomt, dat je verplichte zorg nodig hebt of dit dreigt nodig te hebben.

Praktische informatie

Parkeren

Parkeren kan bij kliniek Groningen het beste bij het parkeerterrein Zaanstraat. Van daar loop je in 10 minuten naar de kliniek. Wil je gebruik maken van het parkeerterrein bij de kliniek? Maandag t/m vrijdag van 7.00-16.00 uur is het betaald parkeren. De eerste 90 minuten zijn gratis, daarna betaal je € 1,50 per uur. Hou rekening met wachttijden, er is beperkte parkeerruimte.

Bereikbaarheid met OV

Het hoofdstation van Groningen bevindt zich op minder dan tien minuten lopen van onze kliniek.

Bezoektijden

Patiënten die opgenomen zijn in de kliniek mogen bezoek ontvangen. De bezoektijden zijn van 14.00-17.00 uur en van 19.00- 21.00 uur. In het weekend zijn de bezoektijden ruimer, hierover kan je met de verpleegkundige overleggen. Als je vragen hebt, bekijk de veelgestelde vragen:

Het team van de Intensive Care

Ons team bestaat uit psychiaters, basis artsen, een arts assistent, een huisarts in opleiding, een verpleegkundig specialist, een maatschappelijk werker en het verpleegkundig team.

Feedback