Home Locaties Wonen Groningen – Hamrikheem

Wonen Groningen – Hamrikheem

Als het door psychiatrische kwetsbaarheid voor korte of lange tijd niet mogelijk is zelfstandig te wonen, kom je wellicht in aanmerking om te wonen in het Hamrikheem. Lees hier meer over Wonen bij Lentis.

Voor wie is Wonen Hamrikheem?

In het Hamrikheem wonen ouderen met (langdurige) psychiatrische beperkingen. Het is een woonvorm waar ouderen beschermd en zo zelfstandig mogelijk wonen.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Het Hamrikheem ligt in de West-Indische buurt in de stad Groningen. Op korte afstand vind je een supermarkt. In het Hamrikheem wonen 68 bewoners van 55 jaar en ouder. De appartementen bestaan uit een kamer met een keukenblok, douche en toilet. Ze zijn standaard voorzien van vloerbedekking, gordijnen en een kledingkast. De appartementen zijn naar eigen smaak in te richten. Bewoners houden het appartement zelf schoon of krijgen hulp als dat niet goed meer lukt.

Op elke etage is een gezamenlijke huiskamer, balkon en een washok. Eten kan op de eigen kamer of samen met medebewoners in het restaurant. Ook zijn er mogelijkheden voor activiteiten en dagbesteding.

De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig in het gebouw.

Bekijk de video hieronder voor een rondleiding door het Hamrikheem.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor Wonen bij onze woonzorgconsulent. Je mag hiervoor ook je behandelaar of huisarts vragen. Vul dit formulier in en stuur dat op naar aanmeldingwonen@lentis.nl De woonzorgconsulent neemt vervolgens contact op met jou of je verwijzer om te bepalen of je in aanmerking komt voor wonen bij Lentis en welke locatie het beste bij je zou passen.

Ben je een verwijzer? Maak dan gebruik van dit aanmeldformulier.