Hamrikheem

Hamrikheem

In het Hamrikheem wonen ouderen met (langdurige) psychiatrische beperkingen. Het is een woonvorm waar ouderen beschermd en zo zelfstandig mogelijk wonen. 

Voor wie is Hamrikheem bedoeld?

Door uw psychische aandoening lukt het niet of niet langer om zelfstandig te wonen. U heeft bescherming en begeleiding nodig in het dagelijkse leven.

Welke begeleiding biedt Hamrikheem?

Volgens de ART-methode wordt er met de cliënten gewerkt aan een zo groot mogelijke zelfstandigheid. De cliënt houdt/krijgt zoveel mogelijk regie over eigen leven. Dit doen wij door samen met de patiënt doelen op te stellen en te begeleiden bij het bereiken van deze doelen. 

Hoe ziet de afdeling eruit?

In het Hamrikheem wonen 68 bewoners. De appartementen bestaan uit een kamer met een keukenblok, douche en toilet. Ze zijn standaard voorzien van vloerbedekking, gordijnen en een kledingkast. De appartementen zijn naar eigen smaak in te richten. Op elke etage is een gezamenlijke huiskamer, balkon en een washok. Eten kan op de eigen kamer of samen met medebewoners in het restaurant. Ook zijn er mogelijkheden voor activiteiten en dagbesteding.  

 

Aanmelden

Aanmelden voor de afdelingen Wonen Groningen, Uithuizen, Delfzijl, Winschoten en Stadskanaal kan via aanmeldingwonen@lentis.nl. Ook voor vragen kunt u contact opnemen via dit e-mailadres. Binnen 2 weken na ontvangst van de aanmelding nemen wij contact op met de verwijzer.