Oudere psychiatrie poliklniek Winschoten

Polikliniek Ouderenpsychiatrie Noordoost-Groningen

Polikliniek Ouderenpsychiatrie Noordoost-Groningen geeft specialistische behandeling bij ernstige psychische problemen. U krijgt behandeling op maat van deskundige behandelaars. We werken in de hele regio Noordoost-Groningen, bij u thuis of op een van de Lentis-locaties. Onze uitvalbasis is Winschoten.

Voor wie is Polikliniek Ouderenpsychiatrie bedoeld?

U bent 60 jaar of ouder en heeft psychische klachten, zoals bijvoorbeeld:

  • somberheid die al langer duurt of ernstiger wordt
  • paniek- en angstaanvallen
  • dwangmatig gedrag.

Het kunnen ook problemen zijn als gevolg van een ingrijpende gebeurtenis of verlies. Vaak is er een combinatie van problemen.

Behandelingen bij Polikliniek Ouderenpsychiatrie

Er zijn diverse vormen van hulp mogelijk: onderzoek, advies, psychiatrische behandeling en begeleiding. De behandeling is individueel. Er zijn ook groepsactiviteiten, waaraan u kunt meedoen. We sluiten met de behandeling aan bij uw situatie. We betrekken graag uw naasten bij de behandeling als u dat ook wilt.

De behandeling duurt van enkele weken tot een aantal maanden. De gesprekken vinden plaats in Winschoten, op één van onze andere locaties of bij u thuis.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Als u denkt dat u hulp nodig heeft, kunt u met de huisarts bespreken of verwijzing naar Ouderenpsychiatrie noodzakelijk is.

Nadat de huisarts u heeft aangemeld bij de ambulante Ouderenpsychiatrie, wordt u uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met een behandelaar. De periode waarin u wordt opgeroepen voor een gesprek ligt tussen de twee en zes weken.

Meer informatie voor verwijzers

Praktische informatie

De polikliniek vindt u in de A-Borg in Winschoten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat:

A-Borg Polikliniek Ouderenpsychiatrie Lentis

telefoon 0597 456104

e-mail opoost@lentis.nl

Bekijk ook de veelgestelde vragen:

Het team van Polikliniek Ouderenpsychiatrie Noordoost-Groningen

Het behandelteam bestaat uit psychiaters, psychologen en verpleegkundigen. U heeft één hoofdbehandelaar. Bij huisbezoek is ook een verpleegkundige uw vaste contactpersoon.

Willie Smedes is gedifferentieerd GGZ verpleegkundige en co-behandelaar bij Polikliniek Ouderenpsychiatrie Noordoost-Groningen:

“Het werken mWillie Smedeset ouderen heeft mijn voorkeur; zij laten mij op een prettige manier toe, geven mij vertrouwen en delen met mij hun levensverhaal. Ik ben mede daardoor erg gemotiveerd mijn werk goed te doen. Ik ondersteun en begeleid ouderen met diverse psychische en psychsociale problematiek in de thuissituatie. Als ik samen met mijn collega’s door middel van Intensieve Thuis Behandeling  een opname in de kliniek kan voorkomen, geeft mij dat een positief gevoel. Maar ook  het samen met de cliënt zoeken naar mogelijkheden op verschillende levensgebieden is voor mij een mooie uitdaging. Wat kan de cliënt nog wel en waar heeft de cliënt hulp bij nodig? Samen kijken we wat mogelijk is ten aanzien van wonen, activiteiten, leren en sociale contacten. Ik vind het belangrijk  om ouderen met psychische problemen weer op weg te helpen en sterker te maken,  zodat ze de regie over hun eigen leven waar mogelijk kunnen herpakken.”

#

ouderenpsychiatrie Winschoten buitenkant