ouderenpsychiatrie Winschoten receptie

Polikliniek Ouderenpsychiatrie Zuidoost-Groningen

Polikliniek Ouderenpsychiatrie Zuidoost-Groningen geeft specialistische behandeling bij ernstige psychische problemen. U krijgt behandeling op maat van deskundige behandelaars. We werken in de gehele regio Zuidoost-Groningen, bij u thuis of op een van de Lentislocaties. De uitvalbasis is Winschoten.

Voor wie is de Polikliniek Ouderenpsychiatrie?

U bent 60 jaar of ouder en heeft psychische klachten, zoals bijvoorbeeld:

  • somberheid die al langer duurt of ernstiger wordt
  • paniek- en angstaanvallen
  • dwangmatig gedrag.

Het kunnen ook problemen zijn als gevolg van een ingrijpende gebeurtenis of verlies. Vaak is er een combinatie van problemen.

Behandelingen bij de Polikliniek Ouderenpsychiatrie

Er zijn diverse vormen van hulp mogelijk: onderzoek, advies, psychiatrische behandeling en begeleiding. De behandeling is individueel. Er zijn ook groepsactiviteiten, waaraan u kunt meedoen. We sluiten met de behandeling aan bij uw situatie. We betrekken graag uw naasten bij de behandeling als u dat ook wilt.

De behandeling duurt van enkele weken tot een aantal maanden. De gesprekken vinden plaats in Winschoten, op één van onze andere locaties of bij u thuis.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Als u denkt dat u hulp nodig heeft, kunt u met de huisarts bespreken of verwijzing naar Ouderenpsychiatrie noodzakelijk is.

Nadat de huisarts u heeft aangemeld bij de ambulante Ouderenpsychiatrie, wordt u uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met een behandelaar. De periode waarin u wordt opgeroepen voor een gesprek ligt tussen de twee en zes weken.

Meer informatie voor verwijzers

Praktische informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat:
A-Borg Polikliniek Ouderenpsychiatrie Lentis
telefoon 0597 456104
e-mail opoost@lentis.nl

Bekijk ook de veelgestelde vragen:

 

Het team van Polikliniek Ouderenpsychiatrie Zuidoost-Groningen

Het behandelteam bestaat uit psychiaters, psychologen en verpleegkundigen. U heeft één hoofdbehandelaar. Bij huisbezoek is ook een verpleegkundige uw vaste contactpersoon.