Lentis - Wonen Delfzijl

Beschermd Wonen Delfzijl

Beschermd Wonen Delfzijl is een woonvorm voor volwassenen die het moeilijk vinden om in het dagelijks leven zelfstandig te zijn. Wij begeleiden mensen met een psychiatrische stoornis die voor langere tijd zijn aangewezen op psychiatrische zorg.

Voor wie is Beschermd Wonen Delfzijl bedoeld?

Wij begeleiden mensen die op verschillende gebieden vastlopen in het leven en daar ondersteuning bij nodig hebben. Dit vanwege psychische klachten.

Welke begeleiding biedt Beschermd Wonen Delfzijl?

De visie bestaat uit individuele rehabilitatie waarin we werken aan herstel. Dit betekent dat we vanuit de wensen van de bewoner starten. Samen maken we een woonbegeleidingsplan, waarin grote en kleine stappen beschreven staan. Deze doelen kunnen we tussentijds aanpassen. We werken samen met ketenpartners. Dit betekent dat er nog een behandeling kan plaatsvinden of dat er bijvoorbeeld passende dagbesteding wordt gezocht.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Begeleid Wonen Delfzijl ligt gecentreerd in een woonwijk, vlak bij de zee. Er is een winkelcentrum op loopafstand. Het wonen bestaat uit twee kerngebouwen. Hierin is de personeelspost gevestigd en zijn twee groepswoningen. De groepswoning is bedoeld voor mensen waarbij het personeel dichtbij moet zijn. Er is plaats voor 10 bewoners. Daarnaast heeft Wonen Delfzijl 31 HAT woningen. Dit zijn complete appartementen in de wijk. Deze zijn bedoeld voor bewoners die meer zelfstandig zijn. De appartementen zijn voorzien van koelkast, wasmachine gasfornuis en magnetron. De indeling bestaat uit een woonkamer, slaapkamer keuken en opbergruimte. Daarnaast is er een gezamenlijke fietsenruimte.

Aanmelden

Aanmelden voor de afdelingen Wonen Groningen, Uithuizen, Delfzijl, Winschoten en Stadskanaal kan via aanmeldingwonen@lentis.nl. Ook voor vragen kan je contact opnemen via dit e-mailadres. Binnen 2 weken na ontvangst van de aanmelding nemen wij contact op met de verwijzer

#