Hoe kan ik geholpen worden?

Bij ons kun je terecht voor jezelf of wanneer je je zorgen maakt om een familielid, vriend(in) of kennis. Wanneer je hulp nodig hebt kan het soms lastig zijn om dit te vinden. Dit overzicht laat daarom zien op welke manieren je geholpen kunt worden of hoe je iemand uit je omgeving kunt helpen.

Contact huisarts voor aanmelding bij Lentis

Wanneer je je wilt aanmelden bij Lentis heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Je kunt je als patiënt dus niet zelf bij Lentis aanmelden. Je huisarts beoordeelt of een verwijzing nodig is. Ook andere hulpverleners zoals een bedrijfsarts, specialist en psychiaters die werken in een GGZ-instelling mogen je verwijzen. Meer over het aanmeldproces.

Doe de zelftest

Door de zelftest kun je inzicht krijgen in je psychische gezondheid. Het is dan ook een tool om je op weg te helpen en niet bedoeld als vervanging van een behandeling. Door het maken van een zelftest maak je voor jezelf inzichtelijk wat er eventueel aan de hand is. Wanneer blijkt dat je te maken hebt met psychische klachten kun je dit met je huisarts bespreken en eventueel een doorverwijzing krijgen naar Lentis.

Kijk wat je zelf al kunt doen

Bij lichte tot matige psychische klachten kunnen de zelfhulpmodules die we aanbieden een uitkomst bieden. Het is hiermee mogelijk je klachten te verminderen en soms zelfs volledig onder controle te krijgen. Deze trainingen zijn niet bedoeld als vervanging van een behandeling bij je huisarts of specialist en werken vooral goed wanneer je klachten niet te ernstig zijn.

Online zelfhulp

Contact

Voor spoedgevallen en/of noodkreten dien je direct contact op te nemen met je huisarts. Wil je een afspraak verzetten? Dan kun je terecht bij het secretariaat van de afdeling waar je in behandeling bent. Wil je meer informatie of kom je ergens niet uit? Neem dan contact met ons op.