Home Problemen Genderdysforie Begeleiding bij genderdysforie

Genderdysforie

Begeleiding bij genderdysforie

Lentis biedt psychische hulp bij gevoelens van genderdysforie. Samen onderzoeken we of je daadwerkelijk genderdysforie hebt. En we helpen je om je gevoelens en gedachten op een rijtje te krijgen.

Jonx Genderpoli

Tot je 18e kan je terecht bij de Genderpoli van Jonx. We doen aan diagnostiek, individuele behandeling en ouderbegeleiding. Als je nadenkt over een medische behandeling, zoals een hormoonbehandeling of een geslachtsbevestigende operatie, dan helpen wij je bij vragen en twijfels.

We werken samen met het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie van het Amsterdam UMC en met het Radboudumc Expertisecentrum Geslacht & Gender.

PsyQ Seksuologie & Transgenderzorg

Wanneer je op latere leeftijd genderdysforie ervaart, kan je terecht bij PsyQ Seksuologie & Transgenderzorg. PsyQ ziet vaak mensen met genderdysforie in het traject voor of tijdens de intakefase van het genderteam van het UMCG. Eventueel ook in het transitietraject daarna.

PsyQ heeft een groepsaanbod voor mensen met gendervragen. Deze groep is bedoeld voor iedereen die bij PsyQ in behandeling is en geeft ruimte voor het uitwisselen van informatie. Dit omdat mensen die bij bij PsyQ komen vaak nog zoeken naar de inhoud van hun gendervraag en de consequenties die dat kan geven.