Home Problemen Dementie Behandeling van dementie

Dementie

"De alarmbellen gingen rinkelen toen m’n ouders plotseling wilden verhuizen".

Behandeling van dementie

Dementie is (nog) niet te genezen. Wel zijn er behandelingen en medicijnen die het proces kunnen vertragen en bepaalde verschijnselen kunnen verlichten. De werking van deze medicijnen is mogelijk doeltreffend bij licht tot gemiddelde vormen van dementie. 

Behandeling en begeleiding: team290.

Heb je het vermoeden dat je dementerend bent of is dit al duidelijk? Dan kan je terecht bij Team290. Team 290 biedt diagnostiek, behandeling en begeleiding in de thuissituatie bij dementie. Je hebt regelmatig contact met de persoonlijk begeleider, die gespecialiseerd is in intensieve begeleiding. Neem altijd eerst contact op met de huisarts of een medisch specialist om doorverwezen te worden naar Team290.

Hulp voor mensen met beginnende dementie en voor naasten

Lentis biedt ook psychologische hulp aan mensen met beginnende dementie en aan naasten. Zo organiseren we voor naasten van mensen die op jonge leeftijd (<65 jaar) dementie krijgen, gespreksgroepen. U kunt hiervoor terecht op een van onze locaties.

Wat kan nog meer helpen?

Uit onderzoek is gebleken dat regelmatig bewegen, gezond blijven en de hersenen actief houden een positief effect heeft op het functioneren, de conditie en de stemming van dementerende mensen. Probeer zo gezond mogelijk te blijven door regelmatig te bewegen, voldoende te drinken, voldoende te slapen en indien nodig de juiste medicatie te slikken. Mentale activiteiten kunnen de hersenen ook fitter houden. Daarnaast heeft het een gunstig effect op het ziekteverloop als dementerenden op een goede en fijne manier worden bijgestaan door mantelzorgers.