Home Problemen ADHD Behandeling van ADHD

ADHD

"Geef het een kans. Voor mij heeft het alleen maar voordelen gehad."

Behandeling van ADHD

Als je ADHD hebt, dan kan dat vervelend zijn. Vooral omdat deze aandoening niet te genezen is. Gelukkig is het wel mogelijk om ermee om te leren gaan en de klachten te verminderen. Zo heeft Lentis een specialistisch programma waarin ADHD behandeld wordt. Dit programma bestaat uit een combinatie van medicijnen, individuele behandelingen en groepsbehandelingen.

Groepsvoorlichting over ADHD

Je behandel start met groepsvoorlichting, wat ook wel psycho-educatie wordt genoemd. Je leert hier de verschijnselen van ADHD herkennen en er bewust mee omgaan. We hebben tijdens de groepssessies niet alleen aandacht voor jou, maar ook voor lotgenotencontact, familie en andere naasten. De groepsbehandeling bestaat uit vijf sessies. De laatste sessie vragen we je een naaste mee te nemen.

Overige (individuele) behandelingen

Er zijn verschillende vormen van (individuele) behandelingen of begeleiding bij Lentis voor de aandachtstekortstoornis. Zo is er een vaardighedengroep of individuele coaching betreffende ADHD-thema’s. Andere voorbeelden van een behandeling of begeleiding zijn cognitieve gedragstherapie en online gesprekken voeren via een beveiligde omgeving.

Medicijnen bij ADHD

De symptomen kunnen verlicht worden met medicijnen. Deze medicatie zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren, je minder onrust ervaart en je gemakkelijker wordt aangezet tot actie. Ongeveer twee derde heeft baat bij het gebruik van medicijnen bij ADHD. Er zijn ook mensen die liever geen medicijnen slikken of geen medicijnen mogen slikken. Medicatie dat vaak wordt voorgeschreven bij ADHD, is:

  • Methylfenidaat (Ritalin of Concerta)
  • Dexamfetamine (Amfexa)
  • Atomoxetine (Strattera)
  • Bupropion (Wellbutrin XR)