De ambulante behandeling bestaat uit gesprekken, die u voert met een hulpverlener. Als het zinvol is, betrekken we uw partner, kinderen of andere mensen uit uw omgeving erbij. U blijft tijdens de behandeling thuis wonen. Het doel is altijd het evenwicht te herstellen: de klachten te doen verminderen of ermee leren omgaan.
Diverse vormen van hulp
Er zijn diverse vormen van hulp mogelijk, van onderzoek en advies tot psychiatrische behandeling en vormen van begeleiding. De behandeling vindt zowel individueel als in een groep plaats en kan gecombineerd worden met het voorschrijven van medicatie. Patiënten en hun naasten kunnen daarnaast deelnemen aan cursussen en trainingen. De behandeling stemmen we altijd af met u en uw verwijzer.
Er zijn allerlei mensen met verschillende beroepen betrokken bij de behandeling, zoals psychiaters, psychologen en verpleegkundigen. Met sommige heeft de patiënt regelmatig contact, andere medewerkers ziet hij zo nu en dan.
Duur van de behandeling
Van tevoren spreken we af hoe lang de behandeling gaat duren. Dit kan variëren tussen enkele weken en een paar maanden. Bij de afronding kijken we of een andere behandeling of begeleiding nodig is. We werken nauw samen met andere instellingen die zich richten op de zorg aan ouderen. Het gaat om bijvoorbeeld thuiszorg, centra voor dagbesteding, instellingen voor beschermd wonen en woonzorgcentra.
De gesprekken vinden plaats op één van onze locaties of indien nodig bij u thuis.
Uw persoonlijke situatie
De behandeling stemmen we af op uw persoonlijke situatie en we volgen daarbij één van de Lentis zorgpaden. Zorgpaden kunt u zien als een soort onderliggend schema voor de behandeling. Meer informatie over zorgpaden kunt u krijgen via uw behandelaren.