Man in het park

Professionele hulp eetstoornis

Misschien heb je zelf het gevoel dat er niets met je aan de hand is. Ook kan het zijn dat jij je schaamt voor je eetstoornis of je denkt dat anderen jou niet begrijpen. Probeer toch hulp te zoeken. Een eetstoornis is een ernstige psychische aandoening die ingrijpende lichamelijke en psychische gevolgen kan hebben. Het kan je lichaam verzwakken waarbij levensbedreigende complicaties kunnen ontstaan. Je spreekt minder of niet meer af met vrienden of familie. Je voelt je eenzaam, depressief en verlaten. De behandeling van jouw eetstoornis is daarom van groot belang.

Een belangrijke eerste stap is om te erkennen dat jij een eetstoornis hebt. Deel je problemen met jouw naasten en je huisarts. Het kan een lange weg zijn om je eetstoornis te overwinnen waarbij je vrijwel altijd professionele hulp nodig hebt.

Het kan zijn dat jouw huisarts je doorverwijst naar Lentis voor de behandeling van je eetstoornis. Ook kun je zelf contact met ons opnemen voor meer informatie over de verschillende behandelingen van eetproblemen bij onze informatieservice.