Home Problemen PTSS Behandeling van PTSS

PTSS

"Ik heb wel tien keer de Albert Heijn verlaten en mijn mandje vol met spullen laten staan".

Behandeling van PTSS

Als je een posttraumatische stress-stoornis hebt is het belangrijk om je te laten behandelen om je klachten te verminderen. We begrijpen dat het eng is om met PTSS-behandelingen te starten. Je wordt liever niet weer opnieuw met je grootste angst geconfronteerd. Wel is het voor je herstel van groot belang om je trauma onder ogen te zien. In overleg wordt bepaald welke PTSS-behandeling het beste bij jou past.

PTSS-behandelingen

Een posttraumatische stress-stoornis kan op verschillende manieren behandeld worden. Cognitieve gedragstherapie en EMDR zijn de meest gekozen PTSS-behandelingen. Onder de cognitieve gedragstherapie valt onder andere exposure therapie. Er is geen medicatie voor een posttraumatische stress-stoornis. Wel kan het zijn dat je naast een PTSS ook een depressie hebt. In dit geval kunnen antidepressiva helpen je klachten te verminderen.

Mogelijke behandelingen

Op de locaties van Lentis bieden we verschillende vormen van behandeling. Zodat er altijd een behandelvorm is die bij jouw klachten past. De meest voorkomende vormen hebben we hieronder voor je op een rij gezet.