Home Problemen Borderline Behandeling van borderline

Borderline

Behandeling van borderline

Vroeger werd gedacht dat borderline niet te behandelen was. Gelukkig is inmiddels het tegendeel bewezen: iemand gericht behandelen voor een borderline persoonlijkheidsstoornis kan leiden tot vermindering van klachten. Om het behandeltraject te laten slagen is het belangrijk dat betrokken personen gemotiveerd zijn, zich in willen zetten en geduld hebben.

Psychische behandelingen voor borderline

De behandeling van borderline bestaat uit het leren omgaan met emoties en het terugdringen van impulsief gedrag. Je leert jezelf (en anderen) te begrijpen en ervaart wat het effect van jouw handelen is. Door psychotherapie in te zetten nemen bij de helft van de mensen de klachten af. Lentis kent verschillende psychische behandelingen bij borderline:

Word je naar ons doorverwezen voor een behandeling? dan kijken we samen wat het beste bij jou past. Het kan zijn dat je eens of meerdere keren per week op locatie behandeld wordt. Therapieën worden zowel individueel als in groepsverband aangeboden. Opname in een kliniek wordt bij borderline afgeraden, dus dit bieden wij niet aan.

Medicatie voor borderline

Er is geen specifiek medicijn voor een borderline persoonlijkheidsstoornis. Wel worden er in sommige gevallen andere medicijnen voorgeschreven die officieel ontwikkeld zijn voor andere stoornissen. Denk aan antipsychotica, antidepressiva en slaap- en kalmeringsmiddelen.