Home Problemen Psychose Behandeling van een psychose

Psychose

“Het is heel moeilijk om aan mensen uit te leggen wat dat precies is, een psychose"

Behandeling van een psychose

Het is niet prettig als je verschillende symptomen van een psychose ervaart. Psychosen kunnen namelijk een grote impact hebben op je leven. Gelukkig zijn er verschillende manieren om psychosen te behandelen. De behandeling van psychosen bestaat meestal uit medicatie (antipsychotica), voorlichting en psychologische behandelingen. Ook biedt Lentis hulp bij het dagelijkse functioneren wanneer je bent hersteld van je psychosen. Hoe de behandeling voor een psychose er precies uitziet hangt af van jouw klachten en de ernst daarvan.

Behandeling psychose: de specialisatie van Lentis

Opname in een kliniek is meestal niet nodig, maar soms kan een (korte) opname goed zijn om iemand met een psychose weer op weg te helpen. Lentis heeft klinieken gespecialiseerd in psychose behandelingen. Deze klinieken werken samen met de psychose-afdeling van het Universitair Centrum Psychiatrie in Groningen, poliklinische hulpverlening, of het Centrum voor Integrale Psychiatrie.

Mogelijke behandelingen

Op de locaties van Lentis bieden we verschillende vormen van behandeling. Zodat er altijd een behandelvorm is die bij jouw klachten past. De meest voorkomende vormen hebben we hieronder voor je op een rij gezet.